Han tystades av socialen

Jag minns den där skoldagen när det helt plötsligt kom in en liten lok rödhårig tjej i klassrummet, och blev pressenterad. För er som inte vet hennes namn tänker ja därför fortsätta kalla henne för "Louise".
En tjej som senare skulle visa sig vara en vandrande bomb utav känslor, och ett liv som vi inte kan föreställa oss. Vi som haft en uppväxt med både mamma och pappa, vare sig dom varit gifta eller särbo. Men ändå att båda funnits där för oss.
Att bli utkastad ifrån sin mamma som 11åring och sedan få på egen hand ta sig till sin pappa som var psykiskt sjuk, som satt inne på en sluten psykisk vårdavdelning efter ett dråpförsök, där skulle hon tvingas bo år 2001!

2006 då "Louise" i själva verket var 16år och hade äntligen fått tankarna på att försvinna ifrån sin pappa, då socialen äntligen komemr och hämtar henne och strax där efter tar kontakt med uppdraggranskning som sänds på SVT1. Då hon berättar hela sin historia för dom och dom börjar forska vad som igentligen gick snett, hur socialen faktiskt inte tidigare ingripit? Uppdrag granskning avslöjade då hur "Louise" i fem år levt tillsammans med sin våldsamma missbrukare till pappa, som till och med fick blanda och portionera hans doser av amfetamin.

Trots upprepade anmälningar ifrån skola, grannar och polis öppnade socialtjänsten i Vetlanda aldrig upp ögonen för "Louises" fall och påbörjade en utredning om hennes situation.
Först år 2006 då hon berättade om både dom sexuella övergrepp hon varit med om och det oansvariga fårn hennes pappa låtit henne göra, som att blanda til amfetamin som en ny utredning påbörjades.

Onsdagen den 18 Februari
Då kunde vi åter igen se en fortsättning på det som idag kallas för "fallet Louise".
Hon mår idag bra och har både pojkvän och svärföräldrar som hon trivs med som sin egna familj, berättar hon i inslaget.
Snart skall dom gifta sig, och det skulle inte jag vilja missa.

Efter att hon fick flytta här ifrån eftersom hennes pappa funnit henne, så bröts vår kontakt. Och här sitter jag idag utan att kunna själv kommunisera med henne. Har skickat mail till en kontakt person och hopaps på att få tag på henne.
Snälla håll tummarna för mig!

Och för tusan,anmäll om du märker att något barn är utsatt för minsta lilla....!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0