Julstök
Nu mina kära läsare blir det julstök i köket, kavla upp ärmarna och sätt igång.
Lycka till!
Marshmallow choklad (6-8 pers)
Du behöver:
200g hackad mjölkchoklad
8 marshmallows
en näve blandade hackade nötter (frivilligt)
Gör så här:
* Skär marshmallows i mindre bitar.
* Smält den hackade chokladen över ett vattenbad, och tillsätt marshmallowsbitarna och nötetrna.
* Häll smeten i en form som är klädd med plastfolie, låt svalna i kylen.
* Skär chokladen i potionsbitar, Förvara i en sluten förpackning!
Chokladtryffel (6-8 pers)
Du behöver:
2dl vispgrädde
50g smör
300g mörk choklad
½dl florsocker
2 stjärnanis
rivet skal ifrån en apelsin (valfri smaksättning tex, whisky osv.)
kakaopulver till dekoration
Gör så här:
* Hacka chokladen i små bitar.
* Värm försiktigt vispgrädden, smör, florsocker och stjäranis till kokpunkten, plocka sedan upp stjärnanisen med sked.
* Häll sakta den varma gräddblandningen över chokladen och rör om tills den smällt.
* Blanda i apelsinskalet.
* Klä en form med plastfolie och häll i smeten.
* Låt svalna i kylskåpet i ett par timmar.
* När smeten stelnat skär du den i bitar som du vänder i kakopulver till små bollar.
OBS!!! Ta ut tryfflarna i god tid till servering!
Önksas något annat julgodis elelr julmats recept så är det bara att komma med ett förslag i kommentarer!
Lycka till!
Marshmallow choklad (6-8 pers)
Du behöver:
200g hackad mjölkchoklad
8 marshmallows
en näve blandade hackade nötter (frivilligt)
Gör så här:
* Skär marshmallows i mindre bitar.
* Smält den hackade chokladen över ett vattenbad, och tillsätt marshmallowsbitarna och nötetrna.
* Häll smeten i en form som är klädd med plastfolie, låt svalna i kylen.
* Skär chokladen i potionsbitar, Förvara i en sluten förpackning!
Chokladtryffel (6-8 pers)
Du behöver:
2dl vispgrädde
50g smör
300g mörk choklad
½dl florsocker
2 stjärnanis
rivet skal ifrån en apelsin (valfri smaksättning tex, whisky osv.)
kakaopulver till dekoration
Gör så här:
* Hacka chokladen i små bitar.
* Värm försiktigt vispgrädden, smör, florsocker och stjäranis till kokpunkten, plocka sedan upp stjärnanisen med sked.
* Häll sakta den varma gräddblandningen över chokladen och rör om tills den smällt.
* Blanda i apelsinskalet.
* Klä en form med plastfolie och häll i smeten.
* Låt svalna i kylskåpet i ett par timmar.
* När smeten stelnat skär du den i bitar som du vänder i kakopulver till små bollar.
OBS!!! Ta ut tryfflarna i god tid till servering!
Önksas något annat julgodis elelr julmats recept så är det bara att komma med ett förslag i kommentarer!
Kommentarer
Trackback